Fred & Ed_Aardbei

Fred & Ed Broodbeleg

Fred & Ed biedt diverse soorten broodbeleg in een superhandige tube. Onlangs hebben zij de tubes vernieuwd. Naast de originele Fred & Ed aardbeienjam en dubbelpasta in tube, heeft Fred & Ed een paar nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd, namelijk de appelstroop, pindakaas en caramelpasta!

Fred & Ed Tubes

De tubes zien er niet alleen heel vrolijk uit maar het biedt ook voordelen:

  • Geen geklieder en geen vieze messen van pot naar pot…
  • De tubes kunnen niet kapot vallen, dus ook gemakkelijk om mee te nemen op vakantie
  • Voor de volwassenen onder ons die nooit volwassen worden of voor de kinderen zijn de tubes vooral heel leuk, want je kan er leuke figuren mee knijpen op je boterham of pannenkoek!
  • Geen glazen pot, dus superlicht
  • Last but not least; ook handig voor mensen met gluten allergie, omdat er geen broodkruimels in het beleg komen

Bij de opstart van de Fred & Ed tubes ging niet alles geheel ‘vlekkeloos’. De opstartprobleempjes zijn inmiddels opgelost. De dubbelpasta komt weer gemakkelijk uit de tube, de jam is weer wat dikker en de bovenseals zijn verbeterd. De lage viscositeit van de jam was ons eerder niet opgevallen, wij zijn van het begin af aan al fan van de Fred & Ed jam!

Eerder dit jaar in maart waren wij op de Wereld Fiets beurs. Een ontzettend leuke beurs voor de vakantiefietser. Hier wordt je jaloers gemaakt op alle fronten dat met fietsen te maken heeft; reizen, fietsen, lichtgewicht accessoires, etc. Zodra de beurs sluit wil je meteen alle nieuwste en handigste snufjes kopen om daarmee de reis van je leven te maken. Maargoed. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat de vakantiefietsers die op deze beurs staan om andere vakantiefietsers te informeren, altijd een potje jam of pindakaas mee hebben tijdens hun reizen. Zo’n grote glazen pot, met van die vieze randjes, in een plastic zak  gewikkeld voor het geval de pot onderweg stuk gaat! Niet alleen vies, maar ook zeker niet praktisch.

Ik kan het nu wel over hygiëne gaan hebben, maar als je een vakantiefietser bent dan weet je zelf ook wel dat je niet het beste comfort en hoogste hygiëne onderweg zal tegenkomen, dus ik zal het verder niet hebben over de vieze randjes van een jampot.

Maar als tijdens zo’n beurs wel alles in het teken staat van lichtgewicht slaapmatjes, lichtgewicht tent, lichtgewicht kleding, lichtgewicht-alles, dan is een tube jam van Fred & Ed écht een must have in de lichtgewicht keuken van de vakantiefietser.

De tube met Fred & Ed jam heeft een inhoud van 350 gram en weegt 379 gram. In vergelijking met een pot jam met dezelfde inhoud, ben je met een Fred & Ed tube een stuk lichter uit. Een pot jam met een inhoud van 350 gram weegt zo’n 559 gram, bijna 200 gram verschil! Dus als je het over lichtgewicht hebt…

Bij een pot moet je ook zo heel vies met je mes het laatste beetje jam uit zo’n pot lepelen. Dan zit je mes en je hand weer helemaal onder de plak – bij mij wel tenminste. Bij de Fred & Ed tubes knijp je het allerlaatste beetje jam (of pasta, stroop, pindakaas) zeer gemakkelijk uit de tube. Als een kind zo blij!

Binnenkort gaan we de verschillende smaakjes proberen. De jam is echt ontzettend lekker, dus ik kan niet wachten om de appelstroop, dubbelpasta  en caramelpasta op m’n boterham te smeren!

Geef een reactie