packing-cubes-roze

Efficiënt je fietstassen inpakken met Packing Cubes

Efficiënt onze fietstassen inpakken met Packing Cubes. Tijdens onze fietsreizen hadden wij onze Ortlieb fietstassen ontzettend netjes en georganiseerd ingepakt. Helaas was het na een dag of twee al een rommeltje in de fietstassen.

Als we dan die ene dikke trui nodig hadden die net weer onderop in de fietstas lag, dan werd de rest van de spullen ook helemaal overhoop gehaald. Ook kwam er viezigheid in de Ortlieb fietstassen zoals blaadjes, mieren en zand wat dan weer in je kleding ging zitten. De Ortlieb fietstassen zijn waterdicht maar tijdens het inpakken komt er altijd wel wat vuiligheid in.

Hoe kunnen we het meest efficiënt onze fietstassen inpakken? 

Wij bekeken een aantal filmpjes op YouTube om te zien hoe andere mensen hun fietstassen inpakten. Bij enkele filmpjes zagen we dat mensen een soort van afsluitbare tas voor hun kleding gebruikten. Dit zou de oplossing kunnen zijn voor ons probleem!

Packing Cubes

Packing Cubes (ook wel Travel Cubes genoemd) zijn tassen die speciaal ontworpen zijn om de ruimte in je koffer, backpack of fietstassen te maximaliseren. Doordat je efficiënt met de ruimte omgaat zou je zelfs nog meer spullen mee kunnen nemen. De kleding wordt beschermd tegen kreukelen en viezigheid.

De tassen zijn als set (3 stuks, verschillende maten) en in meerdere kleuren te koop.

 • Grootste tas: 43*11*32cm, 135 gram
 • Middelste tas: 38*10*27cm, 108 gram
 • Kleinste tas: 33*8*23cm, 84 gram

packing-cubes-set-van-3

Wat kun je allemaal kwijt in de Packing Cubes?

We probeerden de middelste Packing Cube uit. Verbazingwekkend hoeveel kleding in zo’n Packing Cube past! We stopten er van alles in, en er was nog steeds ruimte over. Hierbij een overzicht van wat wij in de middelste Packing Cube konden opbergen:

 • Bandana
 • Fietshandschoenen
 • Bikini
 • Handdoek
 • Korte broek
 • Fietsbroek
 • Afritsbroek
 • Fleecetrui
 • Vest
 • 2 x Singlet
 • 2 x T-shirt
 • 5 x Sokken
 • 5 x Ondergoed
 • Shirt met lange mouwen

packing-cube-ingepakt-open packing-cube-ingepakt-gesloten

De middelste Packing Cube kan je horizontaal in je Ortlieb Back-Roller kwijt, de grootste Packing Cube zou je verticaal in je Ortlieb Back-Roller moeten plaatsen. En uiteraard past de kleinste Packing Cube altijd ergens tussen.

Wanneer je je kleding nodig hebt, haal je alleen even de Packing Cube uit je fietstas en haal je het desgewenste kledingstuk uit de tas. Zo blijven je fietstassen netjes en georganiseerd, maar ook de kleding in de Packing Cube.

Vergelijking mét en zonder Packing Cubes

We hebben een vergelijking gemaakt wat betreft de ruimte in de Ortlieb Back-Roller; kost het nou meer of minder ruimte met een Packing Cube? Eerst plaatsten we de met kleding ingepakte Packing Cube in de Ortlieb Back-Roller, en vervolgens hebben we alle kleding uit de Packing Cube gehaald en in de Ortlieb Back-Roller geplaatst. Zoals te zien op onderstaande foto is de kleding iets compacter op te bergen met de Packing Cube.

vergelijking-ortlieb-fietstas-zonder-packing-cube-ingepakt vergelijking-ortlieb-fietstas-met-packing-cube-ingepakt

Packing Cubes als hoofdkussen

Zoals op de website van Packing Cubes vermeld staat, zijn deze tassen ook als hoofdkussen te gebruiken dus natuurlijk hebben wij dat ook even getest, en inderdaad – de Packing Cubes zouden nog best als hoofdkussen door kunnen! Door kleding uit de Packing Cube te halen, of er iets aan toe te voegen creëer je je ideale hoofdkussen voor op reis. De kleinste Packing Cube is qua hoogte/dikte overigens wel het meest geschikt als hoofdkussen.

Kwaliteit van de Packing Cubes

De Packing Cube is af te sluiten door middel van een rits met twee zippers. De Packing Cubes voelen zeer solide aan en dankzij het flexibele materiaal kun je er van alles in opbergen, en kun je de Packing Cubes dus ook heel makkelijk in je koffer, backpack of fietstassen opbergen. Dankzij de handgreep kun je de Packing Cubes gemakkelijk uit je fietstas of backpack halen.

De Packing Cubes zijn gemaakt van polyester en de bovenkant is deels van gaas. Dit gaas houdt helaas geen vuil tegen. Wellicht dat Packing Cubes ook een tas kan ontwikkelen die je kleding ook tegen vuil kan beschermen, en dan eventueel ook nog met een voorvakje van gaas waar je je vieze sokken in kan opbergen.

Conclusie

De Packing Cubes bieden een prima oplossing voor het compact en efficiënt bewaren van je kleding in een fietstas. De tassen hadden voor de lichtgewicht-vakantiefietser nog lichter mogen zijn, door bijvoorbeeld het logo te printen in plaats van te stikken en voor nog lichtere materialen te kiezen, maar we begrijpen dat dit maar voor een beperkte doelgroep echt heel erg belangrijk is.

Het gaas wat er nu voor zorgt dat er alsnog vuiligheid bij je kleding kan komen is een klein nadeel, maar het gemak wat deze Packing Cubes bieden maakt een heleboel goed. Vooral het feit dat er zoveel kleding in 1 Packing Cube past heeft ons echt aangenaam verrast.

Al met al zijn wij dus zeer tevreden over dit product, en is het wat ons betreft een echte aanrader!

1 gedachte over “Efficiënt je fietstassen inpakken met Packing Cubes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *