Fietsen door Marokko - Trans Atlas

Fietsen door Marokko – Trans Atlas dag 3

Vandaag ging Astrid mee in de jeep, hoe erg ze het ook vond. Ze wilde zo graag fietsen maar dat ging echt niet. Ik zei tegen haar dat ik vandaag voor twee man zou fietsen, voor mezelf en voor haar. Het zou weer een zware dag worden met een klim door de bergpas Tizi-N-Tibarchit naar Imichil. Van de snelle jongens had ik vanmorgen Assos zalf (of zoals zij dat noemen Asshole-zalf) gekregen. Dit zalfje beschermd je zitvlak tegen schuren en irritaties. Daar ben ik nu een beetje laat mee maar het blijkt ook desinfecterend te werken, dus ik had uiteindelijk toch nog even lekker gesmeerd. Dat spul werkt wel goed! Dat ga ik ook aanschaffen als ik thuis ben. Die open billen gaat me echt nooit meer overkomen!

Trans Atlas Marokko (20) Trans Atlas Marokko (11)

Vandaag hadden we weer ontzettend mooi uitzicht tijdens het fietsen, maar alles is zo mega zwaar. Het is dan echt moeilijk om van de mooie omgeving te genieten. Ik wilde me natuurlijk niet laten kennen naar Astrid toe, dus ik had echt mijn best gedaan op de fiets. Ondertussen had ik echt iedereen en alles vervloekt, maar dat heb ik natuurlijk niet gezegd. Alhoewel, ik denk dat de zware inspanning wel van mijn gezicht af te lezen was.

Trans Atlas Marokko (12)

We overnachtte eindelijk in een herberg met echte slaapkamers met drie echte bedden en een eigen badkamer. Deze herberg was in een dorpje gelegen. Het leefde wat meer en ’s avonds tijdens het eten kwamen er muzikanten. Ik sliep met Astrid en de reisleidster op een kamer. Astrid viel, na de slechte nacht van gister en de hele dag in de jeep te hebben gezeten, zo in slaap. De reisleidster sliep met muziek op. En ik, ik ging ‘s nachts helemaal los op het toilet. Ik voelde meteen al na het eten vanavond mijn darmen tekeer gaan. Waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Uit alle hoeken en gaten kwam het er uit. Het was niet normaal. Gelukkig hadden we een gewoon Westers toilet in onze badkamer, anders had ik het nooit gered. Zodra ik weer in bed lag, begon het weer opnieuw. Ik bleef heen en weer lopen.

Upload je eigen reisverhaal

Vind je het leuk om jouw reisverhaal via deze website met andere fietsers te delen? Klik dan op onderstaande link om direct naar de juiste pagina te worden doorverwezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *