Fietserpad fietsdewereldrond.nl

Fietsen door Nederland – het fietserpad

Het fietserpad; onze allereerste ‘lange’ afstand fietsvakantie. Fietsen door Nederland is prachtig, en ondanks alle goed verzorgde fietspaden in Nederland biedt de fietserpad route toch genoeg afwisseling.

Maastricht wordt het startpunt 

We besluiten om het fietserpad te starten vanaf station Maastricht. Officieel begint de fietserpad route vanaf het plaatsje Mesch wat op zo’n 12km fietsen ligt vanaf Maastricht.

Goedkope trein kaartjes fietserpad

Aangezien het Fietserpad een route is van zuid naar noord Nederland (of visa versa), en dus geen rondje is, gaan we met de fietsen in de trein richting Maastricht. Als je de aanbiedingen van de NS goed in de gaten houdt, kun je voor een fractie van het oorspronkelijke bedrag vooraf een treinkaartje kopen.

Wij hebben gebruik gemaakt van de actie bij de Etos. Je bespaart hiermee veel geld en hoeft enkel nog een apart kaartje voor je fiets aan te schaffen wanneer je op het station aankomt.

De route

De fietserpad route start in Mesch (Limburg) en eindigt in Pieterburen (Groningen).

We stippelen de route als volgt uit:
Etappe 1 – 50km: Maastricht naar Geulle
Etappe 2 – 86km: Geulle naar Hout-Blerick
Etappe 3 – 85km: Hout-Blerick naar Ooij
Etappe 4 – 113km: Ooij naar Buurse
Etappe 5 – 92km: Buurse naar Schoonebeek
Etappe 6 – 98km: Schoonebeek naar Groningen
Etappe 7 – 50km: Groningen naar Pieterburen

In totaal dus 7 fietsdagen waarin we 574km zullen gaan fietsen.

Overnachtingen

Wij hebben er voor gekozen alle dagen in B&B’s te overnachten. Erg leuk om de enthousiaste reacties te ontvangen wanneer je aan de B&B eigenaar verteld dat je het fietserpad aan het fietsen bent. Een handige website voor het vinden van B&B’s in Nederland is bedenbreakfast.nl.

Het fietspad; een handig boek!

Het boek “Het Fietserpad”, is een handig boek voor wie op zoek is naar wat meer achtergrond informatie echter vonden wij het wel een beetje saai. Vooral de eerste delen van het boek waarin vooral heel veel over de Maas wordt beschreven was voor ons iets te veel van het goede.

De route is in zijn geheel beschreven, en tevens afgebeeld op ruim 30 pagina’s. Wat we tijdens onze tocht ontdekte was dat vooral de kleine dorpjes zoals aangegeven op de route niet gemakkelijk te volgen waren, en daarom hebben we meerdere malen een stukje afgeweken van de originele route zoals in dit boek beschreven.

Wij hebben het boek besteld bij bol.com.

Filmpje

Voor de liefhebbers hebben we uiteraard ook een filmpje gemaakt 🙂 Het kan zijn, i.v.m. de muziek, dat je deze niet via een mobiel apparaat kunt afspelen. Als dit het geval is, dan kun je het beste even de laptop / computer gebruiken – met dank aan Youtube 🙁 Veel kijkplezier!

Reisverslag

Op de website van de oppad vind je een uitgebreid reisverslag. Klik hier om deze te bekijken.

Upload je eigen reisverhaal

Vind je het leuk om jouw reisverhaal via deze website met andere fietsers te delen? Klik dan op onderstaande link om direct naar de juiste pagina te worden doorverwezen.

3 gedachten over “Fietsen door Nederland – het fietserpad”

 1. Ontzettend leuk, zo’n filmpje! Krijg helemaal zin om ook te gaan! Lijkt ook alsof jullie overwegend mooi weer hebben gehad, of hebben jullie het slechte weer uit het filmpje geknipt?:) Ik kijk uit naar jullie volgende fietsverslag!

  1. Hi Sabine!
   Bedankt voor je leuke reactie!! Bij ons schijnt altijd het zonnetje, dat weet je toch! 😉

   Met het slechte weer zijn we vergeten (of geen zin kunnen maken) om de camera te pakken. We hebben een paar dagen echt heel veel wind (BFT 4/5) tegen gehad, maar gelukkig niet zoveel regen.

   Nederland is zo’n mooi land om doorheen te fietsen! Echt een aanrader! Je bent de hele dag buiten, je ziet mooie dingen, ontmoet leuke mensen… Als je het Pieterpad zou gaan lopen (of de route zou gaan fietsen), zou je het met eigen ogen kunnen zien.

 2. Wat een leuke compilatie. Mooie beelden, hoewel het me af en toe te snel voorbij gaat.
  Inderdaad lijkt het of het ff een tochtje van niets is. Het ziet er allemaal makkelijk en relaxed uit.
  Heb de potjes met smeersels voor de doorlegplekken op de billetjes niet gezien.
  Krijg zin om het Pieterpad te bewandelen.
  Hoop in de toekomst nog vele fietsverslagen van jullie te kunnen lezen!
  Succes samen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *