Fietsen inpakken voor fietsvakantie Azië

Het is vandaag tweede Kerstdag, nog drie dagen voor vertrek. Gister hebben we bij beide families onze buikjes mogen vullen zodat we weer genoeg reserves hebben opgebouwd voor de eerste fietsdagen in Thailand.

Vandaag helaas geen sociale aangelegenheden, maar we gaan de fietsen inpakken en het huis schoonmaken. Na eerst heerlijk te hebben uitgeslapen en een ontbijt van kerstkoekjes te hebben genuttigd zijn we begonnen aan het inpakken van onze fietsen. Ik weet nog van de reis naar Marokko dat dit veel meer tijd kostte dan verwacht, en ik er mega-chagrijnig van werd.

Vorige week hebben we bij de fietsenmaker twee fietsdozen opgehaald. Bij thuiskomst bleek dat er één doos veel te klein en stuk was, dus hebben we nog een doos opgehaald. Met drie fietsdozen moet het inpakken zeker lukken! 

Het idee was om vandaag een instructiefilmpje te maken over hoe je je fiets moet demonteren en in een fietsdoos moet verpakken volgens de regels van KLM, maar bij nader inzien denk ik dat het beter is als je gewoon een berichtje stuurt wanneer je hier vragen over hebt. Tenzij je het leuk vindt om naar een vier-uur durend filmpje te kijken waarin de *#*%* en de **@$! de meest gebruikte woorden zijn, en we alleen blij kijken wanneer we tussendoor een broodje knakworst met heel veel saus eten.

Wanneer we de laatste fiets helemaal hebben ingepakt is het al donker. We hebben alle drie de fietsdozen gebruikt, en op 3 meter na, hebben we 50 meter duct tape nodig gehad. Ook kwam de EHBO set van Arleen van pas (Ralph liet zien wat hij allemaal met een Stanley-mes kan, dus dit belooft wat voor de rest van onze reis haha).

Nu maar hopen dat we de fietsen weer heel terug krijgen na onze vlucht naar Bangkok…

3 gedachten over “Fietsen inpakken voor fietsvakantie Azië”

 1. Leuke dag gehad zo te lezen. Had gezegd dat jullie geen eten meer in huis hebben of halen, wij hadden nog wel iets te eten voor jullie. Eten deel je, zeker met kerst.. Het zou zeker een heel leuk filmpje geworden zijn. En dan versneld afdraaien. Hoe kan het ook anders? Samen doorzetten maakt je sterk. Ga zo door en jullie zullen een fantastische reis beleven.

 2. He Nikky en Ralph,
  Wij wensen jullie heeeeel veeeel plezier en geluk toe op jullie spannende reis!
  geniet ervan en kom veilig weer terug!
  hou ons op de hoogte.
  xxx Peter en Carla

 3. Jacky, Rene, Jop & Lotte

  Hi Nikki en Ralph,
  Ik zag nog geen bloed op de doos van de fiets :-). Inmiddels zijn jullie (als het goed is) vertrokken! Leuk en spannend! Zo te lezen is de samenwerking super! Lijkt me heel belanrijk… je bent toch een tijdje ‘écht’ op elkaar aangewezen… 🙂 Geniet van alles. We zijn benieuwd naar de rest van jullie avontuur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *