fietsroute app

Fietsroute app met knooppunten

Ben je opzoek naar een fietsroute App met stembegeleiding tussen verschillende knooppunten? Wij gebruikte de fietsnetwerk.nl App tijdens een weekendje fietsen op de Veluwe.

Navigeren met de telefoon i.p.v. de GPS

Waar wij normaal onze GPS gebruiken voor het volgen van leuke fietsroutes door Nederland, kwamen we tijdens onze speurtocht naar leuke fietsroutes voor de Veluwe op de website van fietsnetwerk.nl terecht. De website biedt een groot aantal fietsroutes met officiële knooppunten bij jou in de buurt, of in de provincie waarvan je voornemens bent om te gaan fietsen.

Vind eenvoudig beschikbare routes

In ons geval waren we opzoek naar leuke fietsroutes in de buurt van Epe. Na het invoeren van de plaatsnaam verschijnen er direct een groot aantal dagtochten met afstanden variërend tussen de 30 en 80 kilometer.

Jouw route

Zodra je een leuke route hebt gekozen krijg je een overzicht met daarin aangegeven de afstand, gemiddelde tijd en een omschrijving van de route. Daarnaast wordt aan de rechterkant van de pagina de route met knooppunten weergegeven.

Afstapmomenten

De volgende stap is het eventueel toevoegen van afstapmomenten aan de route. Dit kunnen bezienswaardigheden zijn of horecagelegenheden die na selectie aan de route worden toegevoegd.

Manier van navigeren. Geprint, per mail of via de App?

Ten slotte dien je te bepalen hoe je de route aangeleverd wilt krijgen. Dit kan doormiddel van printen, downloaden of deze te laten versturen naar je email adres. Je kunt kiezen hoe uitgebreid of juist hoe beknopt je de routebeschrijving wenst te ontvangen. De laatste optie is de route als GPX bestand aangeleverd te krijgen zodat je deze op een GPS apparaat kunt gebruiken.

Navigeren met de fietsroute App

Waar het ons echter om te doen was dit keer is de App die fietsnetwerk.nl voor zowel Android als IOS heeft ontwikkeld. Deze is eenvoudig te downloaden via de volgende links op je telefoon, en biedt naar onze mening absoluut een toegevoegde waarde tijdens het fietsen.

De fietsroute App is eenvoudig in gebruik en werkt net zo overzichtelijk als de website. De afstapmomenten zijn in de App al standaard ingevoegd in de route, en wanneer je de route start krijg je een duidelijke instructie hoe je bij het dichtstbijzijnde knooppunt kunt komen.

Eenmaal aangekomen bij het dichtstbijzijnde knooppunt kun je zelf bepalen in welke richting je de fietsroute wilt afleggen door simpelweg naar het eerstvolgende knooppunt te fietsen. Vanaf dat moment zal de App doormiddel van stembegeleiding bij elk knooppunt een melding geven dat het knooppunt is bereikt, en geeft deze in een pop-up in het beeldscherm van de telefoon aan wat het volgende knooppunt op de route is.

We hebben erg veel plezier beleeft aan deze fietsroute App en door de stembegeleiding erg ontspannen gefietst omdat we de telefoon tussen de knooppunten niet in onze hand hoefde te houden. Wat ons betreft een echte aanrader, en eenvoudig om eens te testen op één van de vele beschikbare fietsroutes bij jou in de buurt.

 

Geef een reactie