Fietsverhaal Florian Schmalz

Fietsverhaal – Florian Schmale One man, one bike, one world

Florian Schmale is in 2012 vanuit zijn woonplaats Arnsberg in Duitsland vertrokken om op de fiets de wereld te ontdekken. Zijn eindbestemming zou India zijn, mar toen Florian in India arriveerde besloot hij toch om verder richting Zuid-Oost Azië te reizen. Op dit moment is Florian ruim 4 jaar onderweg en heeft hij meer dan 40.000 kilometer gefietst. In 2015 arriveert Florian in Australië. Hij besluit om een werkvisum aan te vragen om zodoende geld te verdienen om zijn reis voort te zetten.

Na 3 jaar besloot Florian voortijdig zijn studie in de biotechnologie te beëindigen. Hij wist niet zo goed wat hij met deze studie moest, eigenlijk wist hij helemaal niet wat hij met zijn leven moest. Hij werd zelfs depressief van het gevoel niet te weten wat hij in het leven wilde nastreven. Hij verliet Europa en ging voor 5 maanden bij zijn broer in Kameroen op bezoek. Florian had nog nooit buiten Europa gereisd maar Afrika opende zijn ogen en veranderde zijn blik op de wereld. Hier begon het idee om meer te reizen, geen korte reizen, maar een lange reis waarin hij echt de wereld kon ontdekken, mensen kon leren kennen, en de cultuur beter zou kunnen begrijpen.

Het idee was ontstaan! Florian begon te werken om geld te sparen voor zijn reis. Hij ging op in het normale hard werkende leventje, huurde aan appartement, had leuke vrienden en hij had alles wat zijn hart hem begeerde. Maar toch was hij niet gelukkig. Niet gelukkig met het idee om de rest van zijn leven 5 dagen per week te moeten werken met maar 30 vakantiedagen per jaar, en net aan genoeg geld te kunnen verdienen om op jezelf te kunnen wonen.

In mei 2012 pakt hij zijn spullen en vertrekt hij op de fiets. Hij wil meer zien van de wereld en het avontuur tegemoet gaan. Vrijheid is voor hem erg belangrijk. Hij gaat opzoek, opzoek naar het leven, opzoek naar zijn eigen ik..

Zodra Florian op reis gaat komt hij erachter dat hij niet opzoek is naar zichzelf, maar dat hij opzoek is naar de wereld waarin hij leeft; de wereld die zijn leven maakt. Alle mensen die hij tegenkomt maken deel uit van zijn reis, hij leert van deze mensen maar deze mensen leren ook van hem. Het meest moeilijke van Florian was om te gaan met de gastvrijheid van mensen, en het feit dat je zo snel geaccepteerd wordt door deze mensen. Waarom zouden deze arme mensen een vreemde man uitnodigen om te komen eten of slapen, zonder ook maar een vergoeding hiervoor aan te nemen? Florian begreep het niet en voelde zich hier rot over.

Na een tijdje te hebben gereisd begreep hij waarom deze arme mensen zo gastvrij zijn. Hij geeft daadwerkelijk wel iets terug voor wat eten of een plek om te slapen, hij verteld mensen over zijn reis, hij brengt tijd met ze door en deelt ervaringen uit waardoor hij altijd in de gedachten van deze mensen blijft. Florian komt er achter dat je niet altijd iets terug hoeft te geven, zeker niet in de zin van geld of spullen, maar dat er een balans moet zijn tussen geven en nemen in de zin van aandacht, informatie, plezier, etc.

Op zijn website deelt hij zijn (reis)ervaringen, verslagen, foto’s en films. Zodra Florian iets interessants ziet pakt hij meteen zijn camera en legt hij alles vast op foto of film.

Hoe raak je nog meer in de ‘fietsvakantiestemming’ dan over de avonturen van andere wereldfietsers te lezen of naar hun filmpjes te kijken?! Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook erg vermakelijk!

Wij hebben een aantal ontzettend leuke en interessante wereldfietsers voor je op een rijtje gezet. Al deze wereldfietsers hebben een reeks van compilaties of reisverhalen online gezet, of een leuk boek geschreven die wij de moeite vinden om met je te delen.

Klik op onderstaande foto om Florian Schmale zijn avontuur te bekijken.

Fietsverhaal Florian Schmalz

Geef een reactie