Fietsverhaal Johan Gueorguiev

Fietsverhaal – Iohan Gueorguiev I want to see the world

Iohan Gueorguiev is 27 jaar en geboren in Bulgarije. Toen Iohan 15 was verhuisde hij naar Ontario in Canada waar hij tot zijn 25e levensjaar verbleef. Toen kreeg Iohan de kans om de Rocky Mountains te bekijken, vanaf dit moment werd alles anders.

In april 2014 gaat Iohan voor 2 jaar met de fiets op reis door Noord Amerika, Canada, USA, Mexico, Guatemala, El Salvador. Honduras, Nicaragua, Costa Rica end Panama. Iohan kijkt uit om nieuwe mensen te ontmoeten, het bezoeken van de ongerepte natuur en prachtige locaties en uiteraard en aangaan van de uitdagingen waar hij onderweg aan blootgesteld zal worden. Iohan wil de grote wereld ontdekken. Ook wil hij zo veel mogelijk van zijn reis op video vastleggen.

Op zijn derde dag ontmoette Iohan een man die tegen hem zei ’vergeet niet van de reis te genieten’. Het duurde even voordat deze woorden bij Iohan waren doorgedrongen. Tijdens het fietsen kan je het koud hebben, je ziek voelen, ja kan klagen over van alles en nog wat maar je kan ook de beste tijd van je leven hebben is de ergste storm die je maar kan tegenkomen.

Met geleend geld voor zijn vliegticket en een paar dollar op zak gaat Iohan het avontuur aan. Hij kan er maar geen genoeg van krijgen. Hij fietst over de highways, door de Nationale Parken, over vulkanen, over de mooiste bergetappes en mountainbikeroutes en regelmatig duwt Iohan zijn fiets over onbegaanbare wegen.

Iohan is een echte dierenvriend. Zodra hij een hond, paard, geit, vogel of iets anders van dierlijke aard tegenkomt, moet hij altijd even tegen ze praten, of even aaien en wat gras te eten geven. Iohan is een ontzettend relaxte positief ingestelde avonturier, je krijgt hem echt niet gek.

In totaal is Iohan 26 maanden onderweg waarvan hij 5 maanden heeft gewerkt om wat geld voor zijn reis te verdienen. Iohan heeft de afgelegde afstand tijdens zijn reis niet helemaal bijgehouden maar hij denkt dat hij zo’n 30.000km heeft gefietst.

Iohans motto luidt dan ook ‘Ga! En doe gewoon de dingen waar je bang voor bent maar waar je wel zin in hebt, want als je het niet doet kom je er nooit achter of je het wel zou kunnen!’

Hoe raak je nog meer in de ‘fietsvakantiestemming’ dan over de avonturen van andere wereldfietsers te lezen of naar hun filmpjes te kijken?! Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook erg vermakelijk!

Wij hebben een aantal ontzettend leuke en interessante wereldfietsers voor je op een rijtje gezet. Al deze wereldfietsers hebben een reeks van compilaties  of reisverhalen online gezet, of een leuk boek geschreven die wij de moeite vinden om met je te delen.

Klik op onderstaande foto om Iohan Gueorguiev zijn avontuur te bekijken.

Fietsverhaal Johan Gueorguiev

Geef een reactie