Globetrotter luchtgedroogde maaltijden 2

Globetrotter luchtgedroogde maaltijden review

Tijdens onze fietsvakantie door Toscane hebben wij de desserts, tussendoortjes en luchtgedroogde maaltijden van Globetrotter uitgeprobeerd.

Desserts

Wij hebben de desserts Globeretto en Moriaantje getest. Zonder te overdrijven moet ik toegeven dat we echt nog nooit zo’n lekker dessert hebben gegeten! Doe mij alleen maar desserts hoor! Veel lekkerder dan al die kant-en-klaar-maaltijden. Echt een aanrader dus!

De bereiding van de desserts is zeer eenvoudig. Voordat je met het hoofdgerecht gaat beginnen, bereid je eerst het dessert omdat deze nog even moet opstijven. Meng het zakje poeder met water, roer het een paar minuutjes met een vork en vervolgens laat je het een half uurtje staan. Dat laatste gedeelte is het moeilijkst, wachten.

Het Moriaantje is een chocolade-mouse met stukjes chocolade. Hmmmm. Bij Globetrotter weten ze wel waar ze vrouwen mee kunnen verwennen na een hele dag te hebben afgezien. Ook al is dit een tweepersoons dessert, deze heerlijke desserts zijn niet om te delen 😉

De Globeretto is een tweepersoons amaretto mouse. Ook echt overheerlijk! Ook in combinatie met het Moriaantje een aanrader!

Er zijn nog 4 andere smaken beschikbaar; tiramisu, mango-yoghurt, walnoten en aardbeien. Deze smaken ga ik ook nog zeker proberen!

Tussendoortjes

Globetrotter heeft vele keks, snacks en tussendoortjes beschikbaar. Wij hebben de hartkeks, fruitkeks en vieruurtje kaas getest.

Hartkeks zijn voedzame biscuits, per 6 verpakt. Deze koekjes zijn de dé broodvervanger voor reizigers en dankzij de toegevoegde zemelen zijn deze biscuits goed voor de spijsvertering. Het is een gewoon maar voedzaam biscuitje (380 kcal per pakje). Aangezien de biscuitjes per 6 verpakt zijn, heb je altijd verse koekjes (in tegenstelling tot een groot pak biscuitjes die je goed moet dichtvouwen als je niet alles op eet). Wat wel een nadeel is, is dat het best wel ruim verpakt is en het dus veel ruimte in beslag neemt.

De fruitkeks zijn een soort van pepernoten-biscuitjes. Heel origineel! Met de 430 kcal per pakje (6 biscuitjes) en dankzij  de speculaaskruiden en krenten is het een heerlijk voedzaam biscuitje. Net als de Hartkeks heeft dit product als enige nadeel dat het veel ruimte in beslag neemt.

De Vieruurtje-Kaas koekjes zijn verpakt per 5 en levert 226 kcal per pakje. Het is een haver koekje met een kaas smaak. Dit is meer zo’n koekje die naast de gezouten pinda’s en een biertje op tafel hoort te staan. Wij houden niet zo van kaaskoekjes dus dit is niet onze favoriet – maar over smaak valt niet te twisten.

Zie op de website van Globetrotter ook de andere keks; Elfenkoekje, Vieruurtje-Fruit, Vieruurtje-Chocolade en Vieruurtje-Bessen.

Luchtgedroogde maaltijden

Wij gaan altijd op reis met een 0,8 liter en 1,2 liter pan. Tijdens het koken van de vegetarische Chili Sin Carne Mexicana ging het dus ook al snel mis. Op de website van Globetrotter staan de bereidingstijd en de benodigdheden vermeld.  Voor dit gerecht hebben we 1 pan, 1 koekenpan of deksel en een liter water nodig. Als eerste moeten we de bonen met groente in 1 liter water aan de kook brengen. Dat gaat dus niet in ons pannetje passen. Dus we doen van alles wat minder zodat het in ieder geval in ons grootste pannetje past. Vervolgens heb je een bakje nodig om de burgermix met water te mengen. Een bakje hebben we ook niet dus dan maar op een bordje. Daarna moeten we overtollig water uit ons pannetje gieten. Hoe dan? We hebben geen deksel en de borden zijn te klein om als afgietdeksel te fungeren.

Al met al was het koken van deze tweepersoonsmaaltijd geen groot succes. Omdat het gerecht wel heel lekker rook, hebben we dezelfde maaltijd thuis nogmaals geprobeerd – thuis zijn we van alle gemakken voorzien.

Binnen een kwartiertje is de maaltijd bereid. Je hebt wel minimaal nodig een 1,5 liter pan met deksel (2 liter is nog beter), een bakje om de mix aan te maken en een pannetje om de mix te bakken.

Bij gevriesdroogde maaltijden ervaren wij over het algemeen weinig smaak behalve zout. Bij deze lucht gedroogde maaltijd proef je wel alle ingrediënten. Het is voedzaam, zeer smakelijk en niet zo zout. Als je de juiste pannen bij je hebt dan is dit wel echt een goede maaltijd. Bij deze maaltijden heb je het gevoel dat je ‘normaal’ eten nuttigt – in tegenstelling tot de gevriesdroogde maaltijden waarvan de structuur van ingrediënten minder goed te herleiden is.

Deze Globetrotter vegatarische Chili Sin Carne Mexicana maaltijd bevat 1129 kcal voor 2 personen, dus 565 kcal per persoon.  De prijs bedraagt €10,95 en onbereid weegt het zo’n 385 gram.

Alternatieve vegetarische maaltijden van andere merken zijn:
– De vegetarische Taboule van Voyager; 290 kcal per persoon, onbereid 80 gram en kost € 3,69.
– De Travellunch Coucous. 343 kcal, € 4,- en weegt onbereid 125 gram.

Zie hieronder een kleine vergelijking tussen bovengenoemde vegetarische maaltijden, gebaseerd op 100 gram onbereid.

vergelijking-globetrotter-voyager-en-travellunch-vegetarische-maaltijden

Zie hieronder een vergelijking gebaseerd op 100 gram onbereide pasta (Travellunch Pasta Napoli, Travellunch Macaroni Bolgnese, Globetrotter Misty Bob)

vergelijking-globetrotter-voyager-en-travellunch-pasta-maaltijden

Conclusie luchtgedroogde – en gevriesdroogde maaltijden

De keuze om voor een bepaald merk te gaan is dus puur persoonlijk; je kunt je keuze baseren op basis van prijs, gewicht, smaak, bereidingstijd of eventueel beschikbaar water. Bovendien hebben niet alle merken dezelfde gerechten dus kun je ook nog voorkeur hebben voor een bepaald gerecht.

Globetrotter:
Kies voor Globetrotter maaltijden als je zin én tijd hebt om te koken, genoeg pannen bij je hebt en houdt van een goed alternatief op een verse maaltijd. 

Voyager:
Kies voor Voyager maaltijden als je geen zin hebt om te koken, maar toch wel iets smakelijks wilt eten.

Travellunch:
Kies voor de Travellunch maaltijden als je op een makkelijke manier zo veel mogelijk calorieën tot je wilt nemen.

 

Geef een reactie