Globetrotter luchtgedroogde maaltijden 1

Globetrotter luchtgedroogde maaltijden

Ben jij op zoek naar luchtgedroogde maaltijden voor op reis? Dan is Globetrotter het adres voor voeding voor de reizende mens. Globetrotter biedt het grootste assortiment aan gedroogd voedsel, ontwikkeld voor zowel de buitensporter als voor de rugzakwandelaar, fietser, kanoër, etc.

Globetrotter biedt zowel losse ingrediënten als compleet samengestelde maaltijden. Daarnaast leveren zij heerlijke desserts, soepen, limonades, brood(bak) pakketten, zeer voedzame koeken, repen en lunch gerechten. Veel nuttige informatie over voeding voor buitensporters vind je op hun website.

Globetrotter buitensportvoeding wordt gemaakt door Dionni de Vré en Karin van der Horst, beide zijn ervaren buitensporters en tevens reisleider. De maaltijden van Globetrotter Buitensportvoeding zijn in doorzichtig plastic verpakt, zodat je kunt zien wat je straks op je bord krijgt.

Het zijn tweepersoonsmaaltijden van voornamelijk luchtgedroogde ingrediënten, die bij de bereiding een kooktijd vragen van gemiddeld vijf minuten. Dit kost natuurlijk wat extra brandstof, maar in plaats van koken kun je het eten ook warm wegzetten in een fleecevest. De ingrediënten en kruiden zijn afzonderlijk van elkaar verpakt zodat je naar smaak en behoefte kunt variëren. Alle ingrediënten zijn ook los verkrijgbaar, waardoor Globetrotter Buitensportvoeding zeer geschikt is voor wie een beetje van kokkerellen houdt en niet op een slokje brandstof hoeft te letten. De prijzen van een tweepersoons warme maaltijd variëren tussen de €5,95 en €12,95.

Dionni de Vré: “s Avonds brood bakken voor de volgende ochtend en dan opstaan met koffie vanuit de slaapzak. Als broodbakken niet tot de mogelijkheden behoort, dan lekker krokante cruesli. Overdag als tussendoortjes repen en fruitkeks. Het is belangrijk om je zouten aan te vullen, dus bij de lunch een soepje en een omelet met hartkeks. Als de brander niet aan kan, dan hartkeks met bijvoorbeeld smeerkaas. Als avondeten is Lange Mars een favoriet, een pasta– maaltijd (tagliatella) met spinazie, kipstukjes, walnoten, mosterdsaus en Chinese kruiden.”

Wat ons meteen opvalt, is dat de maaltijden van Globetrotter niet te vergelijken zijn met de Travellunch of Voyager maaltijden. Wat betreft de bereidingstijd ontloopt het elkaar niet zoveel. De samenstelling van de Globetrotter maaltijden is meer gevarieerd, en in tegenstelling tot de twee jaar houdbaarheid van de maaltijden van Travellunch en Voyager zijn de Globetrotter maaltijden circa één jaar houdbaar.

Ook lezen we op de verpakking van de klassieke 2-persoons Boerenkool met beacon-bits dat we 2 pannen, een kom en  1,5 liter water nodig hebben. Tijdens onze fietstochten hebben wij 2 pannen bij ons van respectievelijk 1.0 liter en 1.4 liter, ook hebben we geen schaal bij ons.

Wanneer we Travellunch of Voyager maaltijden zouden bereiden, kost ons dat voor 2 personen circa 0,7 liter water. Een afweging tussen de Globetrotter of andere gevriesdroogde maaltijden zou dus gebaseerd kunnen zijn op prijs, je beschikbare pannen en de inhoud hiervan, maar ook je voorraad water.

Tijdens onze fietsreis door Italië hebben we de Globetrotter maaltijden, desserts en tussendoortjes geprobeerd. Benieuwd naar onze ervaringen, klik dan hier 🙂

Globetrotter luchtgedroogde maaltijden 1 Globetrotter luchtgedroogde maaltijden 2 Globetrotter luchtgedroogde maaltijden 3

Geef een reactie