hope-tech-evo-v2-brake-ev165288-9999-1

HOPE TECH V2 Evo schijfremmen

De HOPE TECH V2 remmen zijn een technisch hoogstandje in fietsland. Idworx levert, in combinatie met de remschijven, standaard de Evo versie op de Idworx All Rohler, Power Rohler en oPinion.

Wat is het verschil tussen HOPE TECH V2 en HOPE TECH V2 Evo?

Het verschil tussen de HOPE TECH V2 Evo en de gewone HOPE TECH V2 zijn de hendels. Volgens Hope zijn de hendels van de V2 Evo-variant krachtiger dan bij de gewone V2. De Evo hendels maken gebruik van een rollager om de zuiger te bedienen en bewegen een fractie soepeler, wat de dosering ten goede komt. Volgens HOPE moet de Evo 15% krachtiger zijn dan de ‘gewone’ V2 variant.

Voor welke fietser is de HOPE TECH V2 geschikt?

Als je kiest voor een maximaal remvermogen dan kies je voor de HOPE TECH V2 Evo remmen. De HOPE TECH V2 remmen zijn ideaal voor down-hill, enduro, trail en all mountain.

HOPE TECH V2 EVO – specificaties

De HOPE TECH V2 Evo remmen zijn zeer krachtig en je kunt er ook zeer gedoseerd mee remmen. De 3-finger hendels zijn goed in te stellen op de grootte van je handen, en bovendien zijn de onderdelen van de HOPE remmen goed verkrijgbaar.

De HOPE gevlochten remleidingen hebben een plastic coating zodat de remleidingen niet zo snel langs je frame schuren. De plastic coating brengt minder snel schade toe aan je frame. Maar uiteindelijk zal elke kabel, met welke coating dan ook, door het schuren schade aanbrengen op je frame.

De HOPE remmen zijn compatible met Shimano of SRAM mits je een shifter mount adaptor monteert. Een shifter is de versteller van je versnellingen – dat ding waar je mee schakelt, gemonteerd op het stuur. Zie op de website van Hope (voor Shimano), of (voor SRAM) welke shifter mount adaptor je nodig hebt.

De remklauw van de HOPE TECH V2 Evo is vrij groot waardoor je er meer remkracht op kwijt kunt. Dankzij de grote schijf wordt de hitte bij het remmen goed verdeeld waardoor je remmen niet oververhit raken. Een schijf met een klein oppervlak kan zijn hitte veel minder kwijt. In dat opzicht is de HOPE TECH V2 Evo superieur aan de HOPE TECH M4 maarja… dat is dus alleen het geval als je veel downhill gaat en dus veel remt.

Onderhoud

Met de HOPE remmen heb je geen gedoe met lekkende remmen, ontluchten van de kabels, of overdadige slijtage aan de remblokken.

De remmen van HOPE zijn zeer makkelijk in gebruik. Het is slechts een kwestie van monteren, inrijden en lekker remmen. Wat betreft het onderhoud; als je je fiets een schoonmaakbeurtje geeft, neem je remmen dan ook meteen even mee. Verder moet je natuurlijk af en toe je remblokjes vervangen.

Vergelijking van de met de HOPE TECH X2, M4, V2 en de HOPE RACE X2

De HOPE RACE X2 is qua gewicht een stukje lichter dan de ‘Tech’ varianten, en remt ook iets minder krachtig.

De HOPE TECH V2 is wat zwaarder maar heeft meer kracht dan de HOPE TECH M4 of X2, de zuigers van de V2 zijn ook groter dan bij de M4 of X2. De opvolger van de V2 is de V4, die op zijn beurt weer krachtiger (5%) is dan de V2.

De HOPE TECH V2 heeft een grotere en krachtere remklauw (caliper) met een grote remschijf. Voordeel van de grotere remklauw is dat de hitte, welke ontstaat door langdurig remmen, beter verdeeld wordt waardoor de remmen niet oververhit raken tijdens heet veelvuldig remmen in een afdaling.

Er is een vergelijking gemaakt tussen alle mogelijke schijfremmen. Wat eigenlijk meteen opvalt is dat de beste bij de ene test, niet de beste is bij de andere test. Gemiddeld genomen doen de Hope V2, Funn Drop Out, Tektro Auriga en de Magura Julie het niet slecht in deze test.

Conclusie

De HOPE TECH V2 Evo zijn betrouwbare remmen voor op de vakantiefiets. Wellicht zijn ze wel iets over-gespecificeerd. Het hangt er een beetje vanaf waar je je vakantiefiets voor gaat gebruiken. Ben je een echte avonturier en ga je met de fiets veel off-road, dan zijn deze remmen absoluut geschikt.

Ben je meer een Europa-fietser die de bekende verharde fietsroutes verkent, dan volstaat een rem van iets mindere kwaliteit ook prima (zoals de Magura HS33 velgremmen). Kies in dit geval dan ook niet voor bijvoorbeeld de Idworx All Rohler maar voor de Idworx Urban Spec.

 

 

Geef een reactie