Hope Tech Evo V2 met 203 3mm idworx schijfremmen

Idworx All Rohler piepende schijfremmen

De Idworx All Rohler wordt geleverd met Hope Tech Evo V2 met 203/3 mm idworx schijven, die naast alle gemakken die je er van hebt één nadeel hebben. Piepende schijfremmen als ze nat worden!

Het werd ons gelijk aangegeven toen onze interesse uitging naar de Idworx All Rohler. De Hope Tech Evo V2 schijfremmen die standaard worden gemonteerd hebben als groot voordeel dat deze een enorme remkracht bieden, maar als nadeel dat deze piepen wanneer ze nat worden. Tijdens onze trip langs het fietserpad hebben we voor het eerst echt in natte omstandigheden gefietst, en het viel ons alles mee wat betreft de piepende geluiden.

Waar wij eerst huiverig waren voor piepende geluiden tijdens het fietsen blijkt dit enkel voor te komen tijdens het remmen. We zullen dit de komende tijd in de gaten blijven houden, en mocht het piepende geluid vaker te horen zijn naarmate we meer kilometers hebben afgelegd dan zullen we dit blog uiteraard aanvullen. Op het moment dat we voor het eerst in echt natte omstandigheden hebben gefietst hadden we 1200km afgelegd op onze Idworx All Rohler.

Tijdens het fietsen in de regen is ons opgevallen dat de schijf continue nat blijft, zolang het wegdek niet is opgedroogd. Dit wordt veroorzaakt door het spatbord boven het voorwiel. Het regenwater wordt meegenomen door het profiel van de band, en afgevoerd door de bovenzijde van het spatbord. Dit heeft als gevolg dat het water van de bovenzijde van het spatbord recht naar beneden op de Hope Tech Evo V2 schijfrem druppelt. Volgens ons zou dit prima opgelost kunnen worden door een lichtgewicht kapje bovenop de schijfrem te monteren. Iets waar Idworx wellicht al wel over heeft nagedacht maar nog geen oplossing voor heeft aangedragen.

Onderstaand een illustratie van de weg die het water aflegt, en hoe het dan op de schijfremmen terecht komt.

Idworx All Rohler piepende schijfremmen

Geef een reactie