Idworx Plug USB aansluiting

Idworx Plug USB aansluiting ervaringen

Tijdens het fietsen van het Fietserpad maakten wij beide gebruik van zowel onze mobiele telefoons, als Nikki haar Teasi one gps apparaat om te navigeren. Een uitstekend moment om te ervaren hoe handig de Idworx Plug USB aansluiting is voor het bijladen van de apparaten.Tijdens één van onze eerdere fietstochten wilde Nikki haar Teasi one gps navigatie opladen via de Idworx Plug, maar dit werkte niet. Bij thuiskomst gelijk even op internet gekeken waar het aan kon liggen en op de website van Idworx wordt aangegeven dat de verlichting uit moet staan, en de snelheid minimaal 15-18 kmh moet zijn. Hierbij wordt ook aangegeven dat The Plug USB aansluiting van Idworx niet op alle apparaten werkt.

Helaas zijn we er tijdens onze vakantie waarin we het Fietserpad hebben gefietst achter gekomen dat dit in ons geval voor al onze apparaten geldt.

Wij hebben onderstaande apparaten aangesloten op de Idworx Plug, en geen van allen werkt in combinatie met de plug:

 • Teasi One GPS Navigator
 • Samsung Galaxy S2 GT-9100
 • Samsung Galaxy S4 Mini GT9195
 • Sony Xperia Z3 Compact

Het probleem zit hem in de apparaten die te veel vermogen vragen van de Idworx Plug, en daarom geeft deze geen stroom af. Zo kan het dus gebeuren dat een mobiele telefoon die eerder nog werkte op de Idworx Plug het na een systeem update niet meer doet. Er valt iets voor te zeggen dat de Idworx Plug niet in combinatie met alle apparaten werkt, maar naar onze mening zou het merendeel van de mobiele telefoons toch gewoon compatibel moeten zijn.

Om dit probleem te verhelpen worden uitbreidingen aangeboden op de Idworx Plug zoals bijvoorbeeld powerpacks die je kunt toevoegen. Helaas kost powerpack al snel 100 EURO. Tevens zijn er Plugs van concurrenten die claimen dat deze wel voldoende stroom leveren, dus ons advies is om bij aanschaf van een fiets met Plug je hierover goed te laten informeren.

Na het Fietserpad te hebben gefietst heeft de vakantiefietser in Amsterdam ons aangeboden om de Plug te vervangen voor de Cycle2Charge USB oplader. Meer achtergrond informatie en onze ervaringen vind je terug in dit blog.

4 gedachten over “Idworx Plug USB aansluiting ervaringen

 1. Ook ik heb problemen met de Plug USB. Het lampje brandt de hele tijd zolang er geen apparaat gekoppeld is aan de Plug.
  Ik heb een Bryton GPS en die laadt op als het apparaat uit staat. Als de GPS aan staat, dan laadt die nauwelijks op.
  Mijn simpele smartphone LG laadde niet op, maar werd juist leeggezogen.
  Ook een powerbank laadde niet op.
  In Turnhout bij een fietsmaker, die ook Idworx verkoopt, gevraagd hoe dit kan. Hij vertelde dat de eerste series van de PLug veel problemen opleveren. Ik ben niet technisch, maar het is bekend dat er series zijn die niet goed werken doordat een aantal onderdelen smelten, enz. Als het goed is, kan Idworx of de dealer de Plug vervangen door een verbeterde versie (plug heeft 2 jaar garantie).

  • Beste Leny,

   Wij hebben vorige maand de Plug vervangen voor de Cycle2Charge.

   We hebben deze de afgelopen weken goed kunnen testen tijdens het fietsen door Toscane, en het is goed bevallen. Nikki haar Teasy One navigatie werd ruim voldoende bijgeladen, maar de Sony Z5 compact laadt nog steeds niet op. De andere apparaten inclusief onze powerbanks wel, dus die konden we gebruiken voor het opladen van onze telefoon. De Cycle2Charge draai je open of dicht om bij de USB poort te komen. Dit vinden wij beide prettig omdat de Idworx Plug een rubber stukje heeft om dit af te sluiten en die begon na een aantal maanden bij ons al te scheuren.

   Meer info over de Cycle2Charge vind je hier.

 2. Bij mij houd de Plug mijn Garmin Edge 1000 prima op spanning.
  Mijn probleem met de Plug is dat de aansluiting gaat roesten en deze niet waterdicht is af te sluiten tijdens het fietsen. Dit is m.i. een noodzakelijke verbetering.

  • Beste Roel,

   Dit is inderdaad een ander serieus probleem van de Idworx Plug. Het rubber/plastic onderdeel wat aan de Plug vast zit om de USB poort mee af te sluiten droogt snel uit, en begon bij Nikki al na een aantal maanden af te scheuren. Uiteindelijk kozen wij er ook nog voor om de Plug 180 graden te draaien waardoor de USB poort aan de voorkant komt te zitten, maar hierdoor krijg je automatisch ook meer last van vocht, zand, etc.

Geef een reactie