fietsen door Laos

Introductie

We zouden liegen als we zeggen dat we al van jongs af aan gedroomd hebben van reizen op de fiets. Sterker nog, tot een paar jaar geleden ging Ralph nog met de auto naar de supermarkt, ook al was deze maar 200 meter verderop.Nikki heeft altijd al gefietst, voornamelijk op de mountainbike. “Heerlijk om die adrenaline door mijn lichaam te laten gieren op het parcours in Schoorl, de Limburgse heuvels of de westelijke Sahara!” In 2013 hebben we een racefiets aangeschaft om samen tochtjes door het mooie Nederland en de prachtige omliggende landen te kunnen maken. Dit was Ralph zijn eerste fiets waarvan de remmen goed werkten, waar hij zijn voeten aan de pedalen kon ‘klikken’ en een bidonnetje kon meenemen. Hij was helemaal verkocht!

Geleidelijk aan kwam het idee om verder, en dus langer, met de fiets op pad te gaan. Spullen achterop de fiets en gaan! Het ultieme gevoel van vrijheid en het opsnuiven van cultuur en natuur. Ontspanning door inspanning zoals wij dat noemen. Onze droom om al fietsend de wereld te verkennen werd steeds concreter. Nu ruim 15.000 kilometer aan ervaringen verder willen wij dit graag met jou delen.

We hebben al vele reis- en fietsboeken gelezen, het internet afgestruind opzoek naar reisverhalen, en zo veel mogelijk product- en landeninformatie ingewonnen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op onze fietsavonturen. Maar we kwamen er al snel achter dat niet alle informatie altijd even eenvoudig te vinden is. Daarom willen wij deze website tot een bron van informatie voor de recreatieve fietser maken.

Vragen of opmerkingen horen we graag van je. Laat dan een berichtje achter bij het desbetreffende blog. Vind je het leuk om jouw reisverhaal via deze website met andere fietsers te delen? Klik dan op onderstaande link om direct naar de juiste pagina te worden doorverwezen.

Geef een reactie