Ortlieb Classic voor- en achtertassen product review

Voor mijn (Ralph) fiets heb ik gekozen voor de Ortlieb Classic voor- en achtertassen, of te wel de front- en back-roller Classic. Eigenlijk waren de enige 2 specifieke wensen die ik had:

  • De tassen moeten waterdicht zijn.
  • Ik wil dat ze goed zichtbaar zijn.

Bij levering van de tassen, ontvang je tevens alle onderdelen van het Quick-Lock2.1-bevestigingssysteem en de bijbehorende handleidingen. De achtertassen hebben een inhoud van 20ltr en de voortassen een inhoud van 12.5ltr.

Wat gelijk opvalt zijn de meegeleverde plastic tussen stukjes die in de clips geplaatst kunnen worden. Deze zijn voor wanneer de diameter van de voor- of achterdrager waar de tassen aan worden opgehangen kleiner is dan die van clips. Het lijkt heel eenvoudig de plastic tussen stukjes te plaatsen, maar is toch iets waar ik bij de eerste 2 keer wat moeite mee had.

Tussenstukjes

De positie van de clips is gemakkelijk te verstellen zonder gereedschap. Dit in tegenstelling tot de Rose versie van deze tassen set, waar de clips met inbusboutjes aan de Ortlieb tassen bevestigd zijn.

Bevestiging clips

Onderstaand het volledige filmpje van Ortlieb m.b.t. hoe deze tassen te bevestigen aan de fiets. In de aankomende maanden zal ik in dit blog meer vertellen over de ervaringen met deze tassen set ten opzichte van de Rose versie die we voor Nikki haar fiets hebben aangeschaft.

Een gedachte over “Ortlieb Classic voor- en achtertassen product review

Geef een reactie