Boeken over fietsen

Boeken over fietsen

Om ons nog beter voor te bereiden op het reizen per fiets, hebben wij een aantal boeken over fietsen gelezen.  Waarom het wiel uitvinden als anderen dat al hebben gedaan? Het is niet alleen leerzaam om te lezen hoe anderen hun reis voortzetten, het is ook uiterst vermakelijk om te lezen hoe deze mensen moeten afzien.

Hierbij de leukste boeken over fietsen op een rij. Naast onderstaande boeken hebben wij ook de nodige Rough Guides en Trotter landengidsen aangeschaft.

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Waar extreem doodnormaal is – 5500 km fietsen over de zijderoute
Auteur: Judith Zijlstra

In de lente van 2012 stappen Judith Zielstra en haar partner op het vliegtuig naar Oezbekistan. Het is het startpunt van een fietstocht door Centraal-Azië die hen flink op de proef stelt. Fietsen over de eeuwenoude Zijderoute is een fysieke en mentale uitdaging die veerkracht en incasseringsvermogen vereist. Lang niet alles verloopt volgens plan.

Toch vallen bizarre wegen, slechte weersomstandigheden, blessures en bureaucratie in het niet bij de ongekende gastvrijheid, verpletterende natuur en cultuur-historische rijkdom van Oezbekistan, Tajikistan en Kirgizië.
Op haar eigen, nu eens humoristische, dan weer serieuze wijze beschrijft Judith Zielstra de vele wonderlijke situaties en bijzondere ontmoetingen onderweg.

https://www.bol.com/nl/p/waar-extreem-doodnormaal-is/9200000022071057/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel:
Het Fietserpad – 574 kilometer fietsplezier van de Limburgse heuvels naar het Groningse wad
Auteur: Keesjan van den Herik en Poll van Mill

Het Fietserpad is een variant op het Pieterpad en voert u door de mooiste en meest gevarieerde landschappen van Nederland. Aan de hand van 31 gedetailleerde kaartjes vindt u eenvoudig de ruim 570 km lange weg vanaf het zuidelijkste puntje van Nederland tot aan de rand van de Waddenzee. De tocht is lang genoeg voor een week fietsplezier, maar ook voor zo nu en dan een dagje uit. De toegankelijke teksten over al wat u onderweg passeert maken deze fietstocht tot een ontspannende ontdekkingsreis in eigen land. De informatie over campings, hotels en VVV’s langs de route completeren deze bijzondere uitgave.

https://www.bol.com/nl/p/het-fietserpad/1001004006444485/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Het GROTE Fietsvakantieboek
Auteur: Eric Schuijt en Janne Keurlings

Het GROTE Fietsvakantieboek is een praktische handleiding voor de fietsvakantie.

Niet alleen voor beginners maar ook voor de ervaren vakantiefietser staat er een schat aan informatie in.
Hoe stel je je fiets goed af en waar moet je op letten als je een tent koopt. Welke kleren neem je mee en hoe plan je een route. Welke gereedschappen stop je in je gereedschapset en wat te doen bij tegenslag. En nog veel meer!
Als je dit boek uit hebt, is fietsen het enige dat je zelf nog moet doen voor een geslaagde fietsvakantie.

https://www.bol.com/nl/p/het-grote-fietsvakantieboek/9200000001655406/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Grillen – Overgeleverd aan de grillen van moeder aarde
Auteur: Marjemme van Poelgeest

Liefst 501 dagen onderweg, 17.000 kilometer op de teller. Velen dromen over zo’n wereldreis, weinigen doen het ook. Marjemme van Poelgeest is er zo eentje. Samen met reisgenoot David reed ze per fiets van San Diego in de Verenigde Staten naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Voor Reis om de Wereld hield ze een dagboek bij, dat evolueerde tot dit boek. Je leest over hun beroving in Mexico, hoe ze de ‘la mitad del mundo’ oftewel de evenaar passeerden en over hoe ze een 4350 meter hoge bergpas in het Andes-gebergte beklommen. Markante ontmoetingen had ze ook, zoals met wandelaar Jean Beliveau. Hij liep vanuit Canada helemaal naar Chili. En wilde nog zeker tien jaar doorwandelen om de hele wereld rond te gaan. Na duizenden kilometers bereikt Marjemme eindbestemming Ushuaia in Zuid-Amerika. ‘Verder fietsen dan Ushuaia is niet mogelijk. De weg houdt hier simpelweg op’, schrijft ze.

https://www.bol.com/nl/p/grillen/1001004002378886/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Van vuur naar ijs – Fietsen van Vuurland naar Alaska
Auteur: Marica van der Meer

Wat bezielt iemand om een fietstocht van 28.000 kilometer te maken van het uiterste puntje in Zuid-Amerika naar Alaska? Marica van der Meer trotseerde de eindeloze vlakten van Patagonië, fietste door sneeuw en ijs dwars over de Andes en doorkruiste de jungle.
‘Dit is een geweldige ervaring,’ schrijft ze als ze midden op de zoutvlakte van Uyuni haar tent opgeslagen heeft en naar de verblindend witte leegte om haar heen kijkt. ‘Zeven jaar geleden ben ik hier geweest met een jeep. Ergens op de route zag ik fietsers. Dat vond ik toen zó indrukwekkend, dat mensen dat voor elkaar kregen. En nu ben ik zelf zo’n fietser!’

Van vuur naar ijs vertelt het verhaal over haar fietstocht in extremen: het indrukwekkende landschap van desolate woestijnen en bergen en jungle, de ontmoetingen met de kleurrijke bevolking, maar ook het eindeloze afzien, de uitputting en angst voor het onbekende.

https://www.bol.com/nl/p/van-vuur-naar-ijs/1001004002713807/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Koud bier en krokodillen – op de fiets door Australie
Auteur: Roff Smith

Koud bier en krokodillen is het fascinerende verslag van een onverstelbare reis op de fiets door Australië en een indringend portret van het land en zijn kleurrijke bevolking.

De Amerikaan Roff Smith wil als hij al vijftien jaar in Australië woont, meer weten van zijn nieuwe vaderland. Van de ene op de andere dag zegt hij zijn baan op en pakt hij zijn fiets voor een tocht van meer dan 15 000 kilometer over het Australische continent: van het koude Tasmanië tot de dorre, verzengende outback. Wanneer hij na negen maanden terugkeert naar Sydney heeft hij een Australië ontdekt waar de gemiddelde reiziger geen weet van heeft.
De Amerikaan Roff Smith woont sinds 1982 in Australië, waar hij werkte als correspondent voor The Sydney Morning Herald en Time Magazine. Hij is ook de auteur van National Geographic Traveler Australia.

https://www.bol.com/nl/p/koud-bier-en-krokodillen/1001004002017205/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Dagboek van een onervaren wereldfietser – Door Kazachstaanse steppe en over het dak van de wereld baar Kathmandu
Auteur: Walter Verhoeve

Altijd al willen weten hoe het voelt om Nederland achter je te laten en op de fiets de wijde wereld in te trekken? Hoe het is om daar te fietsen waar bijna geen mens komt? Voor uitdagingen te staan die groter lijken dan je aankunt? Wat er door je heen gaat als je oog in oog staat met een gewapende overvaller? Na het overlijden van zijn vader neemt Walter Verhoeve afstand van zijn leven in Nederland. Hij zegt zijn baan op en stapt alleen op de fiets om vanuit Rusland naar Kathmandu te fietsen. Door middel van zijn dagboek neemt hij je op zeer persoonlijke wijze mee gedurende zijn fietsreis door de verlaten streken van Kazachstan, de onbegaanbare wegen van Tibet en over de bergpassen van de Himalaya.

Zonder het mooier te maken schrijft Walter over zijn ontberingen, over zijn gevecht tegen de elementen en tegen zichzelf. Over de bijzonder gastvrije ontmoetingen, waarin hij wordt overladen met voedsel of zich tegen heug en meug volstopt met de aangeboden waar. Lees hoe de moeilijke omstandigheden als een spiegel werken voor Walter, die zich regelmatig afvraagt waarom hij voor de zwaarste weg van de wereld door Tibet heeft gekozen… En wat deze keuze hem uiteindelijk brengt.

https://www.bol.com/nl/p/dagboek-van-een-onervaren-wereldfietser/1001004007104439/

 

——————————————–
Boeken over fietsen
Titel: Verstand op nul, blik op oneindig – Op de fiets van Nederland naar Kaapstad
Auteur: Flip van Dyke

Met de wind in de rug begint Flip van Dyke aan een stuk fietsen zonder te weten waar zijn tocht zal eindigen. Eerst oostwaarts op zoek naar avontuur. Maar nergens hoeft hij zich te verdedigen tegen de hem voorspelde hordes Serviërs, de verwachte problemen met de Albaanse politie blijven uit en de grensovergang met Turkije levert hem zelfs een bos bloemen op. Zou het echte avontuur dan in Syrië beginnen? Met een van de vijf beruchte geheime diensten zal hij toch zeker wel te maken krijgen? Maar juist in het Midden-Oosten wordt hij met de grootste gastvrijheid ontvangen. In Afrika trotseert hij zandstormen, hitte en dorst en onbegrijpelijke bureaucratie, maar geniet hij ook: van het natuurschoon, de leegte om hem heen en de onnavolgbare gesprekken met de lokale bevolking:
‘Mister, wij hebben prachtige boottrips naar de kloosters.’
‘Nee, dank u.’
‘Mister, u moet vanmiddag nog gaan, want vanaf morgen zijn ze drie dagen dicht!’
‘Nee, ik ben moe, vandaag niet.’
‘Dan gaan we morgen, mister.’
‘Maar dan zijn ze toch allemaal dicht?’
‘Niet allemaal.’
Soms is het een kwestie van ‘verstand op nul en blik op oneindig’, maar als het Afrikaanse ritme hem eenmaal te pakken heeft, weerhoudt niets hem ervan om door te fietsen tot Kaapstad. Alles sal reg kom!

https://www.bol.com/nl/p/grandtour-verstand-op-nul-blik-op-oneindig/1001004004724620/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.