Duitsland Eifel 2015 (Bernkastel-Kues)

Deze zomer zijn we voor een korte vakantie van 8 dagen naar de Duitse Eifel afgereisd met als bestemming Bernkastel-Kues aan de rivier de Moezel.

Een vakantiebestemming niet ver van huis. Ook al zijn we huiverig voor het weer in de zomerperiode, in het voorjaar boeken we toch het hotel al. Na een aantal reviews over het hotel te hebben gelezen, zijn onze verwachtingen niet hoog gespannen. De kamerprijs per nacht inclusief een rijkelijk ontbijtbuffet is nog geen 50 euro. En het hotel heeft zelfs nog een zwembad met een heerlijke ligweide ook!

Op de heenweg naar de Eifel gaan we eerst nog even langs Rose in Bochelt. Rose is een van de grootste fietsenwinkels in Duitsland. We wilden hier heen  om te informeren naar de trekking fietsen die zij verkopen, maar dit is helaas geen succes. Dit kun je teruglezen in ons blog over de Idworx fietsen. Wanneer we in Bernkastel-Kues aankomen is het nog wel even zoeken naar ons hotel. De navigatie snapt er geen bal van. Uiteindelijk zijn we er achter, Bernkastel ligt aan de rechter oever van de Moezel, en Bernkastel-Kues aan de linker kant. En ons hotel??? Die staat boven op een berg, met een stijgingspercentage van 10%

Bij aankomst voldoet het hotel aan al onze verwachtingen. Het was 30 jaar geleden waarschijnlijk een enorm luxe hotel, maar is in de jaren toch wel verouderd. Dit zie je aan veel dingen terug, zowel binnen als buiten. Gelukkig zijn wij niet voor een luxe resort vakantie gekomen, maar om lekker te fietsen en tegen een betaalbaar tarief ergens te overnachten. Het personeel is vriendelijk, alles is netjes schoon gemaakt, de bedden liggen goed en dus hebben we eigenlijk helemaal niks aan te merken. Wellicht alleen de gemiddelde leeftijd van de hotel gasten… Deze halen wij met gemak 30 jaar naar beneden. Ach ja, dan moet je ook maar geen fiets vakantie in de Eifel gaan doen 😉 In het ergste geval zouden we op een regenachtige dag samen met de oudjes uit ons hotel een moezel-cruise kunnen maken.

Het weer heeft ons zeker niet in de steek gelaten. De hele dag is het al tegen de 30 graden, en de vooruitzichten voor de rest van de week zijn ook super goed. Wat een mazzel! Nu eerst alle spulletjes naar de hotel kamer brengen en het dorp verkennen. Nikki wil de fietsen niet in de gemeenschappelijke ruimte zetten, dus besluiten we deze op onze kamer te stallen. Voor mij niet echt gebruikelijk om dit op deze manier te doen, maar voor Nikki is dit de normaalste zaak van de wereld sinds ze terug is uit Marokko. Nou goed, als we niks stuk of vies maken, dan vind ik het ook wel prima… We hebben tevens een balkon dus daar zetten we de fietsen uiteindelijk neer.

Fietsen Bernkastel-Kues (1)

Om het dorp te verkennen besluiten we te voet naar beneden te lopen. We vragen nog even de weg bij de receptie, en gaan op pad. De eerste beste afslag gaan we gelijk verkeerd en om toch een klein beetje af te snijden besluiten we door de wijngaarden naar beneden te lopen tot we uiteindelijk bij de hoofdweg door Bernkastel uitkomen. We vinden één plein met wat restaurantjes, en besluiten daar maar wat te gaan eten. Wel hebben we onze bedenkingen want als dit alles het is, dan gaan we het noooooit de hele week volhouden. Gelukkig komen we er die avond achter dat de gezellige straatjes, restaurantjes, en barretjes zich aan de kant van Bernkastel-Kues bevinden. Om hier te komen steek je de brug over en loop je vanaf daar de smalle straatjes in.

Fietsen Bernkastel-Kues (3) Fietsen Bernkastel-Kues (2)

Terug naar het hotel is een stuk zwaarder dan de weg naar beneden. We besluiten om dezelfde route terug omhoog te lopen, maar dan over de weg. Ondertussen is het al laat in de avond, maar nog steeds erg warm. Al snel lopen we in ons T-shirt en zijn we dik een uur onderweg terug naar het hotel. Wel goed voor de spijsvertering. Moe, ontzettend dorstig maar wel voldaan sluiten we dag af, en maken we ons op voor onze eerste dag fietsen. Maare Mosel Radweg, here we come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.