Fietsvakantie Europa ✓ Marokko ✓ Zuid Oost Azië ✓

Een fietsvakantie raakt steeds meer in trek bij jong en oud. Helemaal in de omgeving op gaan, je hoofd eens goed leeg maken en jezelf uitdagen. Meer en meer mensen kiezen er voor hun vrije tijd te besteden aan een vakantie op de fiets. Wij raakten in 2016 overtuigd van deze nieuwe manier van reizen. En hebben ondertussen al veel landen tijdens een fietsvakantie ontdekt. De eerste keer gingen wij georganiseerd naar Marokko, om vervolgens geheel zelfstandig Europa & Zuid-Oost Azië te ontdekken.

Benieuwd naar onze verhalen en de filmpjes die wij daarover maken? Neem eens een kijkje op de verschillende blogs die wij hebben geschreven.

fietsen door Thailand

Maar hoe bereid je dat nu voor zo’n fietsvakantie en waar vind je de leukste fietsroutes? Heel eenvoudig! Ondertussen kun je op het internet enorm veel leuke lange en ook korte fietsroutes vinden. In Europa is het Eurovelo fietsnetwerk tot stand gebracht. Voor de meeste landen vind je online gemakkelijk kortere routes, die je vervolgens kunt downloaden en gebruiken.

Vind je het leuk om te fietsen zonder een vooraf bepaalde route en je door je telefoon te laten navigeren? Gebruik dan bijvoorbeeld een app zoals die van maps.me. Wij hebben ons vooral door Zuid Oost Azië laten leiden door deze app, en hebben de meest leuke routes gevolgd. Ook handig, de app geeft aan waar je iets kunt eten, drinken en waar je kunt overnachten. Daarbij geeft de app inzicht in het aantal af te leggen kilometers en hoogtemeters. Zodat je met een ontspannen gevoel van punt naar punt kunt fietsen.

Benieuwd geraakt naar onze avonturen? Bezoek dan eens op ons YouTube kanaal en laat je inspireren voor jouw eerst volgende fietsvakantie.