Lichtgewicht kampeerstoel

Home Forums fietsdewereldrond forum Lichtgewicht kampeerstoel

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Ralph & Nikki 1 jaar, 7 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #2077 Reactie

  Ralph & Nikki
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Tijdens onze laatste fietsvakanties is het zitten op de grond tijdens het kamperen steeds slechter bevallen. We zijn ons nu aan het oriënteren voor een lichtgewicht kampeerstoel die uiteraard niet te groot en te zwaar mag zijn zodat deze gemakkelijk mee kan op de fiets, echter moet het toch ook wel comfortabel zitten.

  We twijfelen op dit moment tussen de Helinox chair one en de Helinox camp chair. Zelf vonden we de chair one iets wat gammel aan voelen, maar goed, dit is getest in de kampeer winkel wat toch echt anders is dan wanneer je er een avond op zit naast je tent…

  Is er iemand die al ervaring met deze stoelen heeft, of wellicht suggesties heeft voor een ander merk/model?

  #2181 Reactie

  Arend

  Beste Ralph & Nikki,

  Als je eenmaal een stoeltje mee hebt gehad, wil je nooit meer zonder…

  Ik heb de Helinox Chair One; bevalt uitstekend

  Zit goed, en je kan je houding aanpassen, dus ook wat voorover leunen als je bijv. aan het koken bent en in de pan wil roeren. Hij is stevig genoeg, de stokken vouwen bijna vanzelf uit en de stokken krijg je makkelijk genoeg in de hoes. Ook snel weer in te klappen (ik bewaar het stoeltje ’s nachts in de tent, omdat ik toch bang ben dat iemand hem meeneemt: het zijn dure hebbedingetjes. Enige nadeel dat ik kan bedenken is, dat de dunne pootjes soms wegzakken in al te zompige ondergrond/gras. Dat kun je ondervangen door evt een losse platte steen of plankje onder de pootjes te leggen. Opgevouwen past het stoeltje makkelijk liggend of staand (wat ik doe) in een Ortlieb Back Roller Classic (die jullie meen ik ook hebben)

  vriendelijke groet

  Arend van den Berg

  #2186 Reactie

  Ralph & Nikki
  Sleutelbeheerder

  Hoi Arend,

  Erg nuttige info! Dank je wel.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Lichtgewicht kampeerstoel
Mijn informatie: