Sigma fietscomputer BC14.12 STS ALTI product review

Wat is een fiets zonder fietscomputer…

Wij hebben gekozen voor de Sigma BC14.12 STS ALTI.

Ondanks dat draadloos door sommige mensen wordt afgeraden, hebben we hier toch voor gekozen. We hebben voor draadloos gekozen omdat we hier met de mountainbike en racefietsen goede ervaringen mee hebben opgedaan. We zijn niet opzoek zijn naar een km teller met allemaal hoogstaande technische snufjes, maar vinden het vooral belangrijk dat we kunnen zien wat onze actuele snelheid is, hoeveel km we in totaal hebben afgelegd, en wat onze gemiddelden zijn.

BC 14.12 STS Alti_tn

De Sigma fietscomputer BC14.12 STS ALTI biedt nog een aantal andere functies zoals een temperatuur indicatie en een hoogte meter, waarbij we vooral van de laatste optie erg benieuwd zijn of dit echt goed werkt. De eerste echte test hiervoor zal plaats vinden wanneer we aankomende zomer door Oostenrijk fietsen.

Met de BC 14.12 ALTI wordt voor het eerst hoogtemeting aangeboden in een basisapparaat. Er zijn vijf hoogtemeetfuncties beschikbaar:

  • actuele hoogte;
  • starthoogte;
  • daghoogtemeter bergop;
  • maximale daghoogte;
  • totale hoogte bergop.

De fietscomputer is zoals te zien in onderstaand filmpje eenvoudig te monteren. Wij kiezen er altijd voor om de responder die aan de voorvork bevestigt moet worden doormiddel van tie rips te bevestigen om er zeker van te zijn dat deze goed blijft zitten, maar dit is iets persoonlijks. Na het bevestigen van alle componenten is het zaak om de fietscomputer op te starten, de meegeleverde instructies op te volgen, en daarbij de juiste wielomtrek in mm in te stellen. Meer info hierover vind je terug onder het instructie filmpje van Sigma.

Het instellen van de fietscomputer is in een paar minuten gepiept. Wat opvalt is dat de kmh aanduiding blijft knipperen zodra je de fiets ook maar even verplaatst. Dit knipperen zie je ook terug aan het eind van het instructie filmpje hieronder. Na een aantal minuten gaat de computer in stand-by en is het knipperen verholpen.

 

Geef een reactie